Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Hierom wil Apenheul geen neusberen meer in het park

03-12-2018, 13.49 uur | Reacties

Apenheul heeft onlangs afscheid genomen van de enige twee neusberen in het park. De hoogbejaarde neusberen Rico en Nokia werden eind november in overleg met de dierenarts ingeslapen. Nu kiest Apenheul ervoor om geen nieuwe neusberen meer binnen te halen.

"In Apenheul maken we heel bewuste keuzes als het gaat om de dieren die we hier houden", legt een woordvoerster uit. "Wanneer dieren komen te overlijden of moeten verhuizen, kijken we bewust of we de soort wel of niet opnieuw willen en kunnen houden."

Neusberen horen daar dus niet meer bij, vertelt de voorlichtster aan Looopings. "Met het oog op onze profilering als apenpark hebben wij ervoor gekozen om nu geen nieuwe neusberen naar Apenheul te laten komen." Wat er met het oude neusberenverblijf gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Rico en Nokia kwamen in 2004 naar Apenheul. Ze waren ruim 15 jaar oud, terwijl neusberen in het wild vaak niet ouder worden dan 10 jaar. Het afgelopen half jaar ging hun gezondheid hard achteruit. Ze aten en dronken steeds minder en zagen slecht.

Meer Apenheul
Reacties