Europa-Park

Europa-Park opent waterbanen in de winter

24-11-2018, 14:29 uur | ReactiesFoto: EuropaStreet, http://EPFans.info

Europa-Park heeft deze winter een verrassing in petto voor bezoekers die niet bang zijn om nat te worden. Twee waterattracties in het Duitse pretpark, die normaal gesproken 's winters gesloten zijn, gaan nu wel open.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zijn waterachtbaan Poseidon en boomstambaan Tiroler Wildwasserbahn de komende weken gewoon operationeel. Officieel zijn de attracties geen onderdeel van het winteraanbod, maar Europa-Park doet er alles aan om ook in de wintermaanden zo veel mogelijk attracties aan te kunnen bieden.


ZIE OOK: Mega coaster Europa-Park voor het eerst open in de winter

Sinds vorig jaar draait de 73 meter hoge mega coaster Silver Star ook in de winter. Daarvoor moet het warmer zijn dan 5 graden en de baan moet vrij zijn van sneeuw en ijs.

Het winterseizoen loopt van vandaag tot en met 6 januari 2019, plus 12 en 13 januari. Op 24 en 25 december is het park gesloten. Alleen waterachtbaan Atlantica SuperSplash en wildwaterbaan Fjord Rafting zijn sowieso dicht.

Ter compensatie biedt Europa-Park tal van extra winterattracties aan, waaronder een schaatsbaan, sneeuwscooters, een langlaufbaan, een tentoonstelling met ijssculpturen, een 55 meter hoog reuzenrad en een Chinees lichtfestival. Verder zijn er verschillende nieuwe wintershows.

ZIE OOK: Twee nieuwe winterattracties in Phantasialand

Reacties