Disneyland Paris

Nederlandse pianist ontdekt door Disneyland Paris

24-11-2018, 18:51 uur | Reacties

Het is de droom van veel artiesten: ontdekt worden door Disney en mogen optreden in Disneyland. Dat overkwam een Nederlandse pianist. Gijs van Winkelhof (33) uit Hellevoetsluis speelde afgelopen zomer voor de lol wat Disney-liedjes op een piano in het Disneyland Hotel van Disneyland Paris.

Medewerkers waren zo onder de indruk dat ze hem in contact brachten met de entertainmentafdeling. Die vroeg de Nederlander om vaker te komen spelen. "Maar dan in een smoking in plaats van in mijn T-shirt, korte broek en slippers", vertelt het muzikale talent aan Looopings. Nu werkt hij regelmatig in het hotel.


ZIE OOK: Disneyland Paris opent nieuwe attractie: Mickey's PhilharMagic

Van Winkelhof is een echte Disney-fan die vrijwel alle nummers uit Disney-films, -attracties en -shows uit zijn hoofd kent. "Ik speel piano op mijn gehoor, dus als ik een lied heb gehoord kan ik het spelen. En ik maak mijn eigen arrangementen en medleys."

Verzoeknummers zijn dan ook geen probleem. "Tijdens mijn optredens in het Disneyland Hotel komen vaak mensen naar me toe met speciale wensen. Van een 6-jarig meisje dat vraagt om Frozen tot een echte Disney-kenner die de muziek uit Phantom Manor wil horen."

Van Winkelhof, die compositie studeerde aan het Utrechts Conservatorium, heeft inmiddels veel ervaring met het Disney-repertoire. "Zo heb ik in de Carnegie Hall in New York een zangeres begeleid die veel Disney-nummers zong." Hij hoopt nog vaak in Disneyland Paris te mogen spelen. "Het is gewoon ontzettend leuk om een muzikale bijdrage te kunnen leveren aan de Disney-ervaring van gasten."ZIE OOK: Walt Disney World draait Efteling-muziek

Reacties