Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-ontwerper onthult plannen voor nieuw sprookje De Zes Zwanen

15-11-2018, 15.50 uur

De Efteling heeft meer informatie naar buiten gebracht over het nieuwe sprookje De Zes Zwanen, dat vanaf het najaar van 2019 te vinden is in het Sprookjesbos. Ontwerper Sander de Bruijn vertelt wat Efteling-bezoekers kunnen verwachten. Ook worden er nieuwe tekeningen getoond.

"Je ziet straks een fragment uit het verhaal", zegt De Bruijn in een interview met abonneetijdschrift Wonder. "Het hoofdtafereel speelt zich af in de gewelven van het slot van de koning. Daar zit Elisa in alle stilte te breien te midden van honderden bosasters." Er wordt niet gesproken, zodat internationale gasten de scène ook begrijpen.

Het sprookje van de gebroeders Grimm gaat over het meisje Elisa. Haar zes broers worden door hun jaloerse stiefmoeder veranderd in zwanen. Om de betovering te verbreken, moet Elisa zes hemden breien van asters. Ook mag ze zes jaar niet spreken of lachen. "Dat serene tafereel presenteren we zo wonderlijk mogelijk, met flonkerende asters en glinsterende dauwdruppeltjes."

Mini-attractie
Het sprookje wordt gecombineerd met een mini-attractie: bezoekers kunnen ook een rustig vaartochtje maken op de rug van één van de zes zwanen. "Zo maak je dus samen met de broers deel uit van het verhaal. Lopend zie je het tafereel vanuit een andere hoek. Dan zie je de details die je niet ziet vanuit de zwaan."

De weg naar het slot toe wordt al een belevenis op zich, aldus hoofdingenieur Stefany van den Dries. "Om de beleving en de sereniteit van het sprookje te versterken, gebruiken we subtiele geluidseffecten." Er komt bovendien een nieuwe looproute naar het nabijgelegen sprookje van Assepoester.

Technieken
Ook in het slot zelf wordt volop gebruikgemaakt van speciale effecten. Van den Dries: "De grootste uitdaging wordt het effect in het tafereel met Elisa: het wonderlijke moment waarop die bloemetjes een gebreid hemdje worden. Daarvoor hebben we een combinatie van technieken nodig. Dat is best lastig."



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be