Attractiepark Toverland

Entreekaarten en abonnementen Toverland iets duurder in 2019

18-01-2019, 21.18 uur | Reacties

Entreekaarten en abonnementen van Toverland worden dit jaar iets duurder. Voor een toegangsbewijs betalen bezoekers vanaf komend voorjaar 33 euro aan de kassa. Dat is 1 euro meer dan vorig jaar. Online gaan tickets 31 euro kosten, tegenover 29,50 euro in 2018.

Het parkeertarief van 10 euro per auto blijft ongewijzigd. Een abonnement op het Limburgse attractiepark - exclusief parkeren - wordt 6 procent duurder. In 2019 kost een jaarkaart 105 euro per persoon. Dat was 99 euro. Wie ook een parkeerpas wil, betaalt 40 euro meer.


ZIE OOK: Directrice Toverland boos over btw-verhoging: 'Ik zie de voordelen niet'

Toverland opent dit jaar geen nieuwe attracties. Volgens een woordvoerster hangen de prijsverhogingen samen met de landelijke btw-verhoging. Op 1 januari steeg het lage btw-tarief in Nederland van 6 naar 9 procent. "We vangen deze stijging op." Toverland-directrice Caroline Kortooms liet zich in 2017 nog negatief uit over de verhoging. "Ik zie nu de voordelen niet", zei ze.

Zomerseizoen
Het zomerseizoen van Toverland start op zaterdag 30 maart. Vanaf die datum zijn de themagebieden Port Laguna, Avalon, Ithaka en Magische Vallei weer toegankelijk. Tot die tijd moeten bezoekers het doen met de overdekte gedeeltes Land van Toos en Wunderwald.

De grootste concurrent van Toverland, de Efteling, vraagt nog altijd een stuk meer. Daar kost een entreebewijs dit jaar 40 euro in het laagseizoen en 42 euro in het hoogseizoen. Net als bij Toverland krijgen gasten online 2 euro korting.

ZIE OOK: Entreeprijs Efteling stijgt door btw-verhoging

Reacties