Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tweestryd wordt Eénstryd: Wildlands sluit helft van dubbele achtbaan

08-11-2018, 17:26 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt gedeeltelijk gesloten. Het Drentse dierenpark presenteerde afgelopen voorjaar de dubbele boomerang coaster Tweestryd aan het publiek, met twee duellerende banen naast elkaar. Vanwege de lage bezoekersaantallen is op rustige dagen slechts één van de twee banen toegankelijk.

Het gaat om een besparing, bevestigt een woordvoerster van Wildlands aan Looopings. "Buiten de weekenden en vakanties wisselen de achtbanen elkaar op dit moment af", legt ze uit. "De ene dag is de linker baan open, de andere dag de rechter."


ZIE OOK: YouTube-ster Enzo Knol opent nieuwe achtbaan Wildlands Emmen

Het is belangrijk dat beide banen ongeveer even vaak geopend zijn, aldus de voorlichtster. Het oorspronkelijke race-element van de attractie is namelijk gekoppeld aan een teller die bepaalt hoeveel geld er wordt opgehaald voor een goed doel. "Door dagelijks te wisselen van baan, houden we de teller eerlijk."

Wildlands maakte afgelopen week bekend een reeks bezuinigingsmaatregelen door te gaan voeren vanwege aanhoudende financiële problemen. Dit jaar rekent het park op 8 miljoen euro verlies en een flinke daling van het aantal bezoekers. Binnenkort gaat de entreeprijs omlaag. Er wordt ook bezuinigd op marketing, onderhoud en entertainment.

Eigenlijk had de komst van de nieuwe achtbaan juist moeten zorgen voor meer gasten. Beide banen van Tweestryd, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, zijn twintig meter hoog en 218 meter lang. De topsnelheid ligt op 60 kilometer per uur.

ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

Reacties