Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Spaans pretpark bezwijkt onder extreme drukte

07-11-2018, 18.00 uur

Het Spaanse pretpark PortAventura heeft het geduld van bezoekers behoorlijk op de proef gesteld. Het attractiepark in Salou verwelkomde afgelopen weekend gigantisch veel mensen. Dat leidde niet alleen tot enorm lange wachtrijen en opstoppingen, maar ook tot problemen met de betaalde voordringpas Express Pass.

Met een Express Pass kunnen bezoekers de wachtrij van een attractie normaal gesproken overslaan. De prijs varieert van 33 euro tot 58 euro per stuk, afhankelijk van de voorwaarden. PortAventura had echter zo veel pasjes verkocht dat zelfs de Express Pass-rijen opliepen tot ruim een uur. Dat melden teleurgestelde gasten op social media.

Bovendien moesten bezoekers eerst een uur in de rij staan om een Express Pass te kunnen bemachtigen. "Ik heb 58 euro betaald voor niets, dus ik voel me vreselijk belazerd", schrijft ene Andres Hernando op Twitter. "Bedankt PortAventura voor het oplichten van je klanten." Sergio Moriano laat weten: "PortAventura biedt consumenten een slechte ervaring door veel te veel tickets te verkopen." Fran Pagan: "Dit is een schande." Ook op recensiesite TripAdvisor stromen de klachten binnen.

Wie besloot om geen Express Pass te kopen, moest nóg langer in de rij staan. Hoewel digitale informatieborden spraken over wachttijden van maximaal twee uur, stonden bezoekers in de praktijk bijvoorbeeld drieënhalf uur te wachten op een ritje in lanceerachtbaan Furius Baco.

PortAventura heeft via social media niet op de klachten gereageerd. Het park viert nog Halloween tot en met zondag 18 november. Op zaterdag 24 november begint het kerstseizoen.









Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be