Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

02-11-2018, 16.17 uur

Ondanks de komst van een nieuwe achtbaan beleeft Wildlands Adventure Zoo Emmen een absoluut rampjaar. Het Drentse dierenpark lijdt dit jaar maar liefst 8 miljoen euro verlies. Dat heeft het management vandaag bekendgemaakt.

De directie verwacht 2018 af te sluiten met slechts 840.000 bezoekers, terwijl er op 1,2 miljoen gasten was gerekend. Wildlands opende afgelopen voorjaar de dubbele boomerang coaster Tweestryd. Dat had het tij moeten keren, maar in plaats daarvan kwamen er alleen maar minder bezoekers dan vorig jaar. Toen leed het park al bijna 2 miljoen euro verlies.

Interim-directeur Erik van Engelen heeft verschillende bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. Zo worden volgend jaar vijf tot vijftien medewerkers ontslagen en gaat er bezuinigd worden op marketing, onderhoud en entertainment. Voormalig directeur Frankwin van Beers stapte in september op. Er is nog geen definitieve opvolger gevonden.

Wildlands opende in 2016. Het park kampt al geruime tijd met tegenvallende bezoekersaantallen en financiële problemen. Op social media klagen veel bezoekers over een gebrek aan dieren en de entreeprijs, die te hoog zou zijn. Ook recreatiedeskundigen en marketingexperts hadden de afgelopen jaren geen goed woord over voor het concept.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be