Wildlands Adventure Zoo Emmen

Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

02-11-2018, 16:17 uur | Reacties

Ondanks de komst van een nieuwe achtbaan beleeft Wildlands Adventure Zoo Emmen een absoluut rampjaar. Het Drentse dierenpark lijdt dit jaar maar liefst 8 miljoen euro verlies. Dat heeft het management vandaag bekendgemaakt.

De directie verwacht 2018 af te sluiten met slechts 840.000 bezoekers, terwijl er op 1,2 miljoen gasten was gerekend. Wildlands opende afgelopen voorjaar de dubbele boomerang coaster Tweestryd. Dat had het tij moeten keren, maar in plaats daarvan kwamen er alleen maar minder bezoekers dan vorig jaar. Toen leed het park al bijna 2 miljoen euro verlies.


ZIE OOK: Video: maak een ritje in de nieuwe boomerang coaster van Wildlands

Interim-directeur Erik van Engelen heeft verschillende bezuinigingsmaatregelen aangekondigd. Zo worden volgend jaar vijf tot vijftien medewerkers ontslagen en gaat er bezuinigd worden op marketing, onderhoud en entertainment. Voormalig directeur Frankwin van Beers stapte in september op. Er is nog geen definitieve opvolger gevonden.

Wildlands opende in 2016. Het park kampt al geruime tijd met tegenvallende bezoekersaantallen en financiƫle problemen. Op social media klagen veel bezoekers over een gebrek aan dieren en de entreeprijs, die te hoog zou zijn. Ook recreatiedeskundigen en marketingexperts hadden de afgelopen jaren geen goed woord over voor het concept.

ZIE OOK: Bezoekers laten Wildlands Emmen links liggen: 1,8 miljoen euro verlies

Reacties