Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Pechweekend voor Movie Park Germany: vier attracties gesloten

29-10-2018, 18.13 uur

Movie Park Germany heeft een pechweekend achter de rug. Vier grote attracties waren afgelopen weekend om uiteenlopende redenen tegelijkertijd gesloten. Zondag konden bezoekers geen ritje maken in houten achtbaan Bandit, hangende achtbaan MP Xpress, lanceerachtbaan Star Trek: Operation Enterprise en disk'o coaster Crazy Surfer.

Dat bevestigt projectleider Manuel Prossotowicz aan Looopings. De achtbanen Bandit en MP Xpress kunnen simpelweg niet draaien bij temperaturen onder 8 graden. "Als we dat toch zouden doen, zou de trein halverwege de baan stil komen te staan", legt Prossotowicz uit. Bij Crazy Surfer moesten onderdelen vervangen worden. Dat is inmiddels gebeurd.

Star Trek: Operation Enterprise kampt met een hardnekkig technisch probleem. "Een groep experts is al drie dagen intensief bezig om een oplossing te zoeken." Men vermoedt dat er een probleem is met het hoogste punt van de baan. Movie Park heeft een speciaal klimteam ingehuurd om de veertig meter hoge constructie te kunnen inspecteren. "We beseffen dat dit één van onze populairste attracties is, zeker tijdens het Halloween-seizoen, dus we doen er alles aan om te zorgen dat de attractie zo snel mogelijk weer open kan."

Heel trots
Projectleider Prossotowicz benadrukt dat Movie Park de laatste tijd opvallend veel investeert in onderhoud. "Storingen waren voor ons park altijd een serieus probleem, maar we hebben sinds enkele maanden een nieuwe onderhoudsdirecteur." Die heeft een hoop veranderingen doorgevoerd, zoals het op voorraad houden van belangrijke reserveonderdelen. "Daardoor zijn de attracties op dit moment slechts 0,5 procent van de tijd buiten gebruik. Op dat percentage zijn we heel trots."

Prossotowicz baalt dan ook extra van de huidige sluitingen. "Het is vreselijk om gasten teleur te moeten stellen." Vrijdagavond moest het pretpark al onverwachts gesloten worden vanwege een bommelding. 11.000 bezoekers werden naar huis gestuurd. "Het was de ergste dag in de achttien jaar dat ik hier werk", aldus de projectleider.

Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be