Movie Park Germany

Movie Park Germany gesloten vanwege bommelding: 11.000 bezoekers weggestuurd

26-10-2018, 20:11 uur | Reacties

Movie Park Germany heeft de poorten onverwachts gesloten. Het Duitse pretpark zou vanavond tot 22.00 uur geopend blijven voor het Halloween Horror Festival. Vanwege een telefonisch dreigement is het park rond 19.30 uur dichtgegaan. 11.000 bezoekers moesten vertrekken.

In eerste instantie sprak men alleen over "een politieactie". Later werd duidelijk dat Movie Park een bommelding had ontvangen per telefoon. De politie is om 17.16 uur geïnformeerd. In de uren die volgden zijn alle attracties, restaurants en themagebieden één voor één gesloten. Uiteindelijk keerden alle bezoekers huiswaarts.


ZIE OOK: Bobbejaanland gesloten op last van politie: 'Gemaskerde man met verdachte rugzak gespot'

Van grote paniek was geen sprake. Wel ontstond er chaos op de parkeerplaats. Uit voorzorg kwamen vele tientallen brandweerwagens, ambulances en politieauto's ter plaatse. Bij de uitgang zijn gratis tickets uitgedeeld voor een volgend bezoek, al laten veel bezoekers op social media weten dat ze die nooit hebben ontvangen. Zij kunnen per mail contact opnemen met het park.

Akkefietje
Na uitgebreid onderzoek op het terrein van Movie Park heeft de politie niets gevonden. "Er was geen sprake van concreet gevaar", staat in een verklaring. "Misschien wilde iemand naar aanleiding van een persoonlijk akkefietje de avond van een bezoeker verpesten." Er loopt nog een onderzoek naar de melding. De politie is een strafzaak gestart.

Directeur Thorsten Backhaus bedankt alle hulpdiensten, medewerkers en bezoekers voor hun medewerking. "We hebben intensief overleg gevoerd met de autoriteiten om tot deze beslissing te komen", zegt hij. "De veiligheid van onze gasten heeft altijd de hoogste prioriteit." Zaterdagochtend gaat het park gewoon weer open als gepland.

Gemaskerde man
Vorige maand moest zusterpark Bobbejaanland in België nog een dag lang gesloten blijven op last van de politie. Daar was op nachtelijke camerabeelden een gemaskerde man gespot die iets achtergelaten zou hebben in het park. Movie Park en Bobbejaanland zijn eigendom van de Spaanse groep Parques Reunidos, net als Attractiepark Slagharen.ZIE OOK: Foto's: dit is het nieuwe spookhuis van Movie Park Germany

Reacties