Dolfinarium

Dolfinarium trots: voor het eerst in jaren geen verlies

26-10-2018, 12:15 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft reden voor een klein feestje. In 2018 draaide het bekende zeedierenpark géén verlies. Dat is voor het eerst in jaren, vertelt Dolfinarium-directeur Bert van de Hoef aan Looopings.

Het boekjaar van het Dolfinarium loopt van november tot november. "2018 is het eerste jaar sinds de overname dat we zonder verlies kunnen afsluiten", aldus een trotse Van de Hoef. "Bezuinigingen en een nieuwe koers hebben dit voor elkaar gekregen."


ZIE OOK: Dolfinarium opent voor het eerst in twintig jaar nieuwe attractie

Eind 2014 werd het Dolfinarium overgenomen door de Spaanse groep Aspro Parks. Het park was toen al verlieslijdend. Afgelopen zomer opende een waterpark voor gezinnen met kinderen. In 2019 wordt dat waterpark uitgebreid, belooft Van de Hoef. Ook komt er een vernieuwde dolfijnenshow.

Eerder deze maand kwam de jaarrekening van 2017 naar buiten. Daaruit bleek dat het Dolfinarium technisch gezien failliet was. Dankzij een bijstorting van 2,5 miljoen euro konden de poorten geopend blijven. Dit jaar is het tij gekeerd, denkt Van de Hoef. "2018 kunnen we afsluiten met een kleine winst. Ik verwacht een glorieuze toekomst voor het park."

ZIE OOK: Faillissement ligt op de loer voor Dolfinarium: opnieuw fors verlies

Reacties