Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Man werkt vijfduizend uur aan nabouwen Efteling-carrousel

23-10-2018, 12.56 uur

Een man uit het Brabantse Goirle heeft een nieuw doel: het bouwen van een miniatuurversie van de nostalgische Stoomcarrousel uit de Efteling. Toon van Gestel is al twee jaar met het omvangrijke project bezig. Hij verwacht nog eens twee jaar druk te zullen zijn met het levenswerk.

Als de gedetailleerde miniatuurattractie klaar is, heeft Van Gestel er naar schatting vijfduizend werkuren op zitten. De modelbouwer gaat niet over één nacht ijs. Zo heeft hij de Efteling gevraagd om de originele carrousel van boven tot onder op te meten en in beeld te brengen.

"Na lang aandringen heeft de directie van de Efteling daar toestemming voor gegeven", vertelt Van Gestel aan Omroep Brabant. Daardoor weet hij nu precies hoe de koetsen, paarden en andere dieren op de draaimolen bewegen. Die bewegingen zijn vervolgens minutieus gekopieerd in het klein.

De Stoomcarrousel werd gebouwd tussen 1895 en 1903. In 1955 nam de Efteling de molen over. Een jaar later vond de officiële opening plaats. In de jaren zeventig ontstond het bijbehorende Carrouselpaleis, met daarin naast de draaimolen ook het Waterorgel, het Diorama en het Carrousel Theater.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be