Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Man werkt vijfduizend uur aan nabouwen Efteling-carrousel

23-10-2018, 12.56 uur | Reacties

Een man uit het Brabantse Goirle heeft een nieuw doel: het bouwen van een miniatuurversie van de nostalgische Stoomcarrousel uit de Efteling. Toon van Gestel is al twee jaar met het omvangrijke project bezig. Hij verwacht nog eens twee jaar druk te zullen zijn met het levenswerk.

Als de gedetailleerde miniatuurattractie klaar is, heeft Van Gestel er naar schatting vijfduizend werkuren op zitten. De modelbouwer gaat niet over één nacht ijs. Zo heeft hij de Efteling gevraagd om de originele carrousel van boven tot onder op te meten en in beeld te brengen.

"Na lang aandringen heeft de directie van de Efteling daar toestemming voor gegeven", vertelt Van Gestel aan Omroep Brabant. Daardoor weet hij nu precies hoe de koetsen, paarden en andere dieren op de draaimolen bewegen. Die bewegingen zijn vervolgens minutieus gekopieerd in het klein.

De Stoomcarrousel werd gebouwd tussen 1895 en 1903. In 1955 nam de Efteling de molen over. Een jaar later vond de officiële opening plaats. In de jaren zeventig ontstond het bijbehorende Carrouselpaleis, met daarin naast de draaimolen ook het Waterorgel, het Diorama en het Carrousel Theater.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be