Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Emmen neemt maatregelen na levensgevaarlijke stunt bij olifanten

22-10-2018, 15:58 uur | ReactiesFoto: facebook.com/jandezwarte

Wildlands Adventure Zoo Emmen is erg geschrokken van een levensgevaarlijke stunt die bezoekers afgelopen weekend hebben uitgehaald. Meerdere personen klommen zondagmiddag op enorme rotsblokken aan de rand van het olifantenverblijf. Als ze een misstap hadden gemaakt, waren ze in het verblijf gevallen.

Op Facebook verschenen foto's van de gewaagde actie. "Wat deze mensen hebben gedaan, is erg gevaarlijk", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Olifanten blijven wilde dieren. Uiteraard ligt er wel een hulpplan klaar, mocht iemand onverhoopt wel in het verblijf terechtkomen."


ZIE OOK: Levensgevaarlijk: Frans gezin stapt uit bij cheeta's in Beekse Bergen

Het Drentse dierenpark gaat maatregelen nemen. Op dit moment wordt er al extra toezicht gehouden bij de Olifantenvallei. "En we gaan aanpassingen doen om te voorkomen dat mensen op deze rotsen klimmen." Daarnaast komen er meer uitkijkpunten bij de olifanten. "Zodat bezoekers op dit punt van het verblijf toch een goed zicht op de dieren hebben."

De foto's van het riskante voorval zijn ook aanleiding om andere punten in het park nog eens tegen het licht te houden, aldus de voorlichtster. "We gaan alles grondig nalopen en wellicht ook wijzigingen doorvoeren."

ZIE OOK: Video: halsbrekende toeren in dierenpark Wildlands als vlot zinkt

Reacties