Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Roken en blowen wordt verboden in dierentuin Artis

20-10-2018, 10.47 uur

Het is vanaf volgend jaar niet meer toegestaan om te roken en te blowen in de Amsterdamse dierentuin Artis. Het dierenpark gaat sigaretten en joints in 2019 volledig verbieden. Vorige maand ontstond ophef toen bleek dat blowen in Artis nu nog wordt gedoogd.

"We zijn al een tijdje bezig om Artis rookvrij te maken", vertelde directeur Rembrandt Sutorius vrijdag in een gesprek op BNR Nieuwsradio. "Dit jaar al de speeltuinen en terrassen. Volgend jaar de volgende stap. Artis wordt rookvrij."

Het is volgens de directeur geen goed idee om de maatregel nu al door te voeren. "Er zijn mensen die hier iedere dag komen en die ineens niet meer welkom zouden zijn. Je moet mensen meenemen in zo'n proces."

In Nederland hanteren ook Apenheul, Wildlands Emmen en Burgers' Zoo een algeheel rookverbod, maar daar bestaan nog wel afgezonderde rookzones voor bezoekers die toch een sigaret willen opsteken. Artis-directeur Sutorius belooft dat zijn park volledig rookvrij wordt, dus zonder rookzones.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be