Europa-Park

Vernieuwde achtbaan Europa-Park afgekraakt: 'Een marteling voor je ogen'

20-10-2018, 13:36 uur | Reacties

De vernieuwde achtbaan Eurosat - CanCan Coaster in Europa-Park maakt heel wat reacties los bij fans, maar lang niet iedereen is tevreden. Veel pretparkfans klagen over de kwaliteit van de decoraties in de overdekte attractie. De Nederlandse podcast ThemeTalk gooit daar deze week nog een schepje bovenop. In de laatste aflevering wordt de pas geopende rollercoaster genadeloos met de grond gelijk gemaakt.

Presentator Maurice de Zeeuw noemt Eurosat - CanCan Coaster "een regelrechte afgang". "Diep triest dat een drukbezocht pretparkresort als Europa-Park dit durft neer te zetten. Het ziet er niet uit. Het is echt ontzettend lelijk. Alsof je een groep 8 van de basisschool 100 euro budget geeft."


ZIE OOK: Europa-Park niet tevreden over vernieuwde achtbaan Eurosat

Tijdens een ritje in Eurosat - CanCan Coaster moeten bezoekers het gevoel krijgen dat ze over Parijs heen vliegen. "Ik had meer het idee dat ik door een afvalverwerkingsbedrijf reed", aldus De Zeeuw. "Je rijdt eerst langs een soort aangeklede brandtrap met beschilderde triplexplaten. En daarna wordt het alleen maar slechter. Het is een marteling voor je ogen."

Goedkoop
Er wordt gebruikgemaakt van tweedimensionale panelen die verlicht worden met blacklights. De criticus vindt het "kitscherig" en "goedkoop". "Ze zijn in Europa-Park heel goed in het bouwen van lelijke dingen. Maar dit slaat echt alles. Dit kan echt niet." Hij is wel tevreden over de baan zelf - die dankzij een renovatie een stuk soepeler is geworden - en de nieuwe onride-muziek.

Europa-Park is zelf ook niet blij met het eindresultaat, onthulde een projectleider onlangs al. Hij belooft dat er komende winter verbeteringen worden doorgevoerd. Uit schaamte voor de controversiële decorstukken stond de verlichting in de attractie een tijdlang uit. Nu zijn de lampen toch weer aan.

ZIE OOK: Europa-Park schaamt zich voor decoraties bij achtbaan: lichten uit

Reacties