Plopsaland De Panne

Voor het eerst enge halloween-spookhuizen in Plopsaland

19-10-2018, 16:08 uur | Reacties

Plopsaland waagt zich dit najaar voor het eerst aan een eng halloweenevenement. Van 29 oktober tot en met 2 november vinden in Plopsaland De Panne de eerste Halloween Scare Nights plaats, inclusief twee angstaanjagende spookhuizen voor 16-plussers.

Het eerste spookhuis Freak Circus bevindt zich in een verlaten tunnel waar een failliet circusgezelschap zijn intrek zou hebben genomen. De tunnel, gelegen naast themagebied Wickieland, wordt normaal gesproken gebruikt als remise voor de treinen van de Plopsa Express.


ZIE OOK: Walibi-bezoekers krijgen handboeien om in nieuw halloweenspookhuis

Het tweede haunted house met de naam Camping 't Zonnetje komt te liggen in het voormalige Bumba Theater. Volgens het bijbehorende verhaal is de ooit zo populaire camping in verval geraakt nadat de bewoners elkaar begonnen af te slachten.

Tijdens de Halloween Scare Nights blijft het Vlaamse attractiepark geopend tot 22.00 uur. De spookhuizen zijn inbegrepen bij een toegangskaartje.

Tot nu toe was Halloween in Plopsaland De Panne louter een kindvriendelijke aangelegenheid. "Dit nieuwe concept is voor ons een experiment", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof aan Looopings. "We gaan kijken hoe het aanslaat." Concurrenten als Bobbejaanland en Walibi Belgium organiseren al langer halloweenevenementen met spookhuizen voor de oudere jeugd. Ook in het Duitse Plopsa-park Holiday Park wordt Halloween op die manier gevierd.

ZIE OOK: Plopsaland organiseert Halloween Scare Nights voor 16-plussers

Reacties