Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Weer honderden asielzoekers in vakantiehuisjes Duinrell

18-10-2018, 12.18 uur

Na enkele jaren van afwezigheid vangt Duinrell komende winter weer honderden asielzoekers op. De vakantiehuisjes van het Wassenaarse attractiepark worden van 7 november 2018 tot en met 8 april 2019 gebruikt om vluchtelingen te huisvesten.

Dat was de afgelopen jaren niet nodig omdat de vluchtelingenstroom drastisch was afgenomen. Maar omdat asielzoekers tegenwoordig langer in een opvang verblijven, is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weer op zoek naar extra opvangplekken.

Op het landgoed van Duinrell wonen straks maximaal 930 vluchtelingen. Zij maken gebruik van een aparte in- en uitgang, maar mogen verder gaan en staan waar ze willen. Dat zorgde in 2016 nog voor enkele incidenten. Zo zou een Syrische asielzoeker uit Duinrell een vrouw hebben betast en liet een andere asielzoeker ongevraagd zijn geslachtsdeel zien aan een 18-jarige vrouw.

Toch heeft de directie van Duinrell ervoor gekozen om wederom met het COA in zee te gaan. Het pretpark ontvangt daar een riante financiële vergoeding voor. Hoeveel precies, willen beide partijen niet zeggen.

Meer Duinrell
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be