Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Weer honderden asielzoekers in vakantiehuisjes Duinrell

18-10-2018, 12.18 uur | Reacties

Na enkele jaren van afwezigheid vangt Duinrell komende winter weer honderden asielzoekers op. De vakantiehuisjes van het Wassenaarse attractiepark worden van 7 november 2018 tot en met 8 april 2019 gebruikt om vluchtelingen te huisvesten.

Dat was de afgelopen jaren niet nodig omdat de vluchtelingenstroom drastisch was afgenomen. Maar omdat asielzoekers tegenwoordig langer in een opvang verblijven, is het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weer op zoek naar extra opvangplekken.


ZIE OOK: Deze winter geen asielzoekers in Duinrell

Op het landgoed van Duinrell wonen straks maximaal 930 vluchtelingen. Zij maken gebruik van een aparte in- en uitgang, maar mogen verder gaan en staan waar ze willen. Dat zorgde in 2016 nog voor enkele incidenten. Zo zou een Syrische asielzoeker uit Duinrell een vrouw hebben betast en liet een andere asielzoeker ongevraagd zijn geslachtsdeel zien aan een 18-jarige vrouw.

Toch heeft de directie van Duinrell ervoor gekozen om wederom met het COA in zee te gaan. Het pretpark ontvangt daar een riante financiële vergoeding voor. Hoeveel precies, willen beide partijen niet zeggen.

ZIE OOK: 'Asielzoeker uit Duinrell heeft mijn vrouw betast'

Reacties