Walibi Holland

Duivel blijft welkom in Walibi Holland ondanks ophef

19-10-2018, 15:32 uur | ReactiesFoto: DeLaVrie Media

Ondanks landelijke commotie over duivelse halloweenactiviteiten worden de Halloween Fright Nights in Walibi Holland niet aangepast. Na klachten van gelovigen besloot Avonturenpark Hellendoorn deze week om een 'satanistisch' onderdeel van het halloweenevenement in het pretpark te schrappen. In Walibi is de duivel nog wel te vinden. En daar komt geen verandering in, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Avonturenpark Hellendoorn had plannen voor een halloweengebied met de naam Devil's Church. Er werd gesproken over "een satanistische tempel" en "een ritueel offer om demonische entiteiten te voeden". Naar aanleiding van die aankondiging ontving het park talloze boze berichten en ernstige verwensingen van kwade christenen. Inmiddels is de verhaallijn aangepast.


ZIE OOK: Avonturenpark Hellendoorn past halloween-evenement aan na klachten van gelovigen

Tijdens Walibi's Fright Nights kunnen bezoekers de duivel aantreffen in de vernieuwde scare zone Twisted Hellfire. Daar zit hij op een troon van skeletten, tussen demonen en meesteressen. Ook in het spookhuis The Clinic staan bezoekers oog in oog met de duivel in een scène die de hel moet voorstellen.

"In Twisted Hellfire gaat het om de strijd tussen goed en kwaad", legt een voorlichter van Walibi uit. De duivel blijft daar gewoon zichtbaar. "Het is slechts een klein onderdeel van één van de zeven scare zones en zes spookhuizen. In totaal lopen hier per avond ruim vierhonderd acteurs rond. Dat zijn de meest uiteenlopende horrorkarakters."

De Halloween Fright Nights duren nog tot en met eind oktober. Het halloweenevenement van Hellendoorn - zonder duivel - vindt vandaag plaats en op 26 oktober.ZIE OOK: Walibi Holland: eerste weekend Halloween Fright Nights in beeld

Reacties