Efteling

Efteling past Boarding Pass-systeem bij de Python aan

19-10-2018, 13.51 uur | ReactiesFoto: @MaximDeDonder

De Efteling heeft een belangrijke wijziging doorgevoerd bij de Boarding Pass, het reserveringssysteem bij de Python. Sinds afgelopen voorjaar moeten bezoekers op drukke dagen een plekje in de beroemde achtbaan vooraf reserveren. Dat kan via kaartautomaten of de officiële Efteling-app.

Tot voor kort werd gewerkt met tijdvakken van een kwartier, die steeds een kwartier versprongen. Bezoekers konden bijvoorbeeld reserveren voor 14.00 tot 14.15 uur óf 14.15 tot 14.30 uur. Daardoor ontstonden bij de start van een tijdvak steeds opeenhopingen bij de ingang van de attractie.


ZIE OOK: Efteling-directeur geeft toe: 'Introductie Boarding Pass zorgde voor problemen'

Om lange rijen te voorkomen, wordt sinds kort gewerkt met overlappende tijdvakken van een half uur die slechts vijf minuten verspringen - bijvoorbeeld 14.00 tot 14.30 uur óf 14.05 tot 14.35 uur. Op die manier kan er elke vijf minuten een groep naar binnen gelaten worden in plaats van ieder kwartier.

De aanpassing is onderdeel van een reeks maatregelen die de Efteling-directie al in mei aankondigde naar aanleiding van klachten van bezoekers. "Verder hebben we een speciale instructievideo gemaakt en delen we tegenwoordig flyers uit bij de entree", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "De Boarding Pass krijgt bovendien een prominente plek op de achterzijde van de Winter Efteling-plattegrond." Het is ook de bedoeling om het ingangsgebied van de Python in de toekomst opnieuw in te richten. Dat moet zorgen voor een betere doorstroming.

Eind maart vertelde Efteling-directeur Fons Jurgens dat er plannen zijn om meer attracties uit te rusten met een Boarding Pass. Tot nu toe is dat niet gebeurd. Wel vond er in het voorjaar een test plaats bij Symbolica. Dat zorgde voornamelijk voor negatieve reacties.

ZIE OOK: Maand na introductie Boarding Pass in Efteling: problemen stapelen zich op

Reacties