Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn stuurt omstreden acteur weg

18-10-2018, 20.25 uur

Een omstreden acteur is toch niet welkom bij het Halloween-evenement van Avonturenpark Hellendoorn. Eigenlijk zou Dion Varossieau als horrorclown optreden tijdens Halloween-feest Screams, op 19 en 26 oktober. Dat gaat niet door, bevestigt een woordvoerder van het Overijsselse pretpark aan Looopings.

Varossieau kwam de afgelopen jaren meermaals negatief in het nieuws omdat hij verschillende partijen geld verschuldigd zou zijn. Eerder werd hij op staande voet ontslagen bij Walibi Holland. Momenteel is hij verwikkeld in een rechtszaak over een spookhuis dat vorig jaar in Utrecht stond.

Dat was voor Avonturenpark Hellendoorn in eerste instantie geen reden om niet met Varossieau in zee te gaan. "Iedereen verdient een tweede kans", liet een voorlichter eerder deze week weten. De controversiële acteur zou - net als in Utrecht - de rol van Wally de Clown gaan spelen.

Daar komt Hellendoorn toch op terug. "We kiezen nu voor rust, zodat we de focus kunnen houden op het organiseren van een kwalitatief goed evenement", zegt dezelfde woordvoerder nu. "Vandaar dat we deze acteur, die negatief in het nieuws is gekomen, toch geen toegang tot het evenement willen geven. Screams verdient positieve aandacht."

Varossieau wil zelf niet op de situatie reageren.

Dinsdag ontstond al commotie toen bleek dat talloze strenggelovige christenen boos waren op Avonturenpark Hellendoorn vanwege een Halloween-gebied met de naam Devil's Church. Naar aanleiding van de klachtenreeks zijn de naam en verhaallijn aangepast.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be