Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: zo werkt het nieuwe bordspel Efteling-Monopoly

20-10-2018, 17.13 uur

Benieuwd naar Efteling-Monopoly? Sinds vorige week wordt in het attractiepark een speciale Efteling-variant van het klassieke bordspel verkocht. De spelregels zijn hetzelfde gebleven, maar het aangepaste gezelschapsspel zit vol met herkenbare Efteling-elementen en -verwijzingen. Looopings nam het spel onder de loep.

In Efteling-Monopoly komen 22 verschillende attracties voor in acht categorieën, die elk een eigen kleur hebben. Om te beginnen zijn dat bruin (Polka Marina en Stoomcarrousel), lichtblauw (Spookslot, Volk van Laaf en De Oude Tuffer), paars (Gondoletta, Halve Maen en Stoomtrein), oranje (Monsieur Cannibale, Villa Volta en Pagode) en rood (Python, Vogel Rok en Carnaval Festival).

De drie belangrijkste - en duurste - 'straten' worden gevormd door de kleuren geel (Fata Morgana, Piraña en De Vliegende Hollander), groen (Joris en de Draak, Droomvlucht en Baron 1898) en donkerblauw (Symbolica en Sprookjesbos). De Bob, die volgend jaar wordt gesloopt, ontbreekt in het spel. PandaDroom is eveneens nergens te vinden.

Er zijn geen speciale Efteling-pionnen gemaakt. Ook de Gevangenis bleef bestaan. Wel werden de klassieke Monopoly-vakken met 'Waterleiding' en 'Elektriciteitsbedrijf' vervangen door de parkshows Raveleijn en Aquanura. Op de plekken van de vier treinstations Zuid, West, Noord en Oost staan nu de verblijfsaccommodaties Efteling Hotel, vakantiepark Bosrijk, vakantiepark Loonsche Land en Loonsche Land Hotel.

Voor de twee stapels kaarten werden eveneens andere namen gevonden. 'Algemeen fonds' werd 'Schatkist', met boodschappen als "Je souvenirwinkels hebben een recordomzet geboekt", "Je nieuwe show in het Efteling Theater is een groot succes" en "Polles Keuken wint een prijs voor de lekkerste pannenkoek". 'Kans' heet nu 'Kleine Boodschap'. Op die kaarten staan teksten als "Tijd voor groot onderhoud", "Betaal de spectaculaire vuurwerkshow voor het oud & nieuw-feest" en "Betaal je decoraties voor de Winter Efteling".

Efteling-Monopoly is voor 55 euro verkrijgbaar in de souvenirwinkels van het attractiepark. Vanaf 1 november kan het spel ook besteld worden bij Intertoys en bol.com.





















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be