Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park toont nieuwe ontwerpen van waterpark Rulantica

10-10-2018, 13.57 uur

Europa-Park onthult nieuwe ontwerpen van het waterpark Rulantica, dat in het najaar van 2019 opengaat. Het Duitse attractiepark toont het uiterlijk van de acht verschillende themagebieden: Skip Strand, Rangnakor, Vildstrøm, Trølldal, Lumåfals, Frigg Tempel, Skog Lagune en Vinterhal.

Rangnakor bestaat uit een Vikingstad op palen, met meerdere waterglijbanen. Lumåfals is de thuisbasis van zeemeerminnen en watermannen. In speelgedeelte Skip Strand zijn scheepswrakken, netten, touwen en masten te vinden. Wie behoefte heeft aan rust, kan terecht in de Skog Lagune.

Dat gebied - met waterballen, bubbelbaden en een zwembadbar - wordt omzoomd door dennen en rotsen. De Frigg Tempel is een heus glijbanenparadijs, gedecoreerd met ijsschotsen, gletsjers en een bevroren zeeslang. Het Trolldal wordt een speelgebied voor de jongste bezoekers.

Zeventien glijbanen
In totaal krijgt Rulantica acht themagebieden met zeventien glijbanen. Hoe de overgebleven gedeeltes eruit gaan zien, wordt later bekendgemaakt. In het voorjaar van 2019 opent al wel het aangrenzende hotel Krønasår. Met het hele project is zo'n 150 miljoen euro gemoeid.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be