Europa-Park

Europa-Park toont nieuwe ontwerpen van waterpark Rulantica

10-10-2018, 13:57 uur | Reacties

Europa-Park onthult nieuwe ontwerpen van het waterpark Rulantica, dat in het najaar van 2019 opengaat. Het Duitse attractiepark toont het uiterlijk van de acht verschillende themagebieden: Skip Strand, Rangnakor, Vildstrøm, Trølldal, Lumåfals, Frigg Tempel, Skog Lagune en Vinterhal.

Rangnakor bestaat uit een Vikingstad op palen, met meerdere waterglijbanen. Lumåfals is de thuisbasis van zeemeerminnen en watermannen. In speelgedeelte Skip Strand zijn scheepswrakken, netten, touwen en masten te vinden. Wie behoefte heeft aan rust, kan terecht in de Skog Lagune.


ZIE OOK: Europa-Park onthult naam van nieuw waterpark en hotel

Dat gebied - met waterballen, bubbelbaden en een zwembadbar - wordt omzoomd door dennen en rotsen. De Frigg Tempel is een heus glijbanenparadijs, gedecoreerd met ijsschotsen, gletsjers en een bevroren zeeslang. Het Trolldal wordt een speelgebied voor de jongste bezoekers.

Zeventien glijbanen
In totaal krijgt Rulantica acht themagebieden met zeventien glijbanen. Hoe de overgebleven gedeeltes eruit gaan zien, wordt later bekendgemaakt. In het voorjaar van 2019 opent al wel het aangrenzende hotel Krønasår. Met het hele project is zo'n 150 miljoen euro gemoeid.

ZIE OOK: Europa-Park deelt luchtbeelden van nieuw waterpark en hotel

Reacties