Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft oude personeelskleding nieuw leven

10-10-2018, 12.50 uur

De Efteling heeft een originele manier gevonden om de oude personeelskleding van het attractiepark te recyclen. Eind 2017 werden de outfits van alle medewerkers vervangen. Die oude kostuums zijn nu verwerkt tot tassen.

Daarvoor werkte de Efteling samen met een sociaal naaiatelier uit Utrecht. De tassen zijn vanaf vandaag voor 20 euro per stuk verkrijgbaar in de Efteling-winkels. "Hierdoor kunnen ook Efteling-bezoekers voortaan als het ware bedrijfskleding van de Efteling dragen", staat in een persbericht.

De oude kledingstukken zijn verwerkt tot vilt, dat vervolgens gebruikt is om de tassen te maken. Voor het produceren van één tas waren één à twee kledingstukken nodig. Er is een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be