Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Exotic Zoo

Dierentuin toont bezoekers plastic nep-pinguïns

04-10-2018, 14.21 uur

Een Engelse dierentuin heeft een creatieve manier gevonden om een nieuw dierenverblijf te vullen. De Exotic Zoo in Telford opende afgelopen zomer een gloednieuw verblijf voor pinguïns, maar vanwege een uitbraak van malaria onder vogels zijn er geen pinguïns beschikbaar. Daarom kijken bezoekers nu naar plastic varianten.

Dat weerhield het dierenpark er niet van om het verblijf officieel te openen, maar dan met de plastic replica's. Toch vindt eigenaar Scott Adams niet dat mensen voor de gek worden gehouden. "Op deze manier kunnen we onze bezoekers verschillende soorten pinguïns tonen", vertelt hij aan Britse media. "Het is educatief."

Het gaat waarschijnlijk tot volgend jaar duren voordat er echte pinguïns te zien zijn in de dierentuin. "Erg jammer, want dit is onze duurste uitbreiding tot nu toe. Onze timing is gewoon heel slecht."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be