Nieuws

'Gigantisch nieuw attractiepark HollandWorld in 2023 open'

04-10-2018, 12.36 uur | Reacties

De opening van een gigantisch nieuw attractiepark in Noord-Holland kan in 2023 plaatsvinden. Dat verwachten de initiatiefnemers van HollandWorld, een themapark dat naast luchthaven Schiphol moet komen te liggen. Er wordt op termijn gerekend op maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Daarmee zou HollandWorld het op één na best bezochte pretpark van de Benelux worden, na de Efteling. Het nieuwe park moet ervoor zorgen dat toeristen Amsterdam links laten liggen. De plannen zijn al enkele jaren oud, maar nu wordt er voor het eerst een openingsdatum genoemd.


ZIE OOK: Plannen voor gigantisch themapark naast Amsterdam

Er komen vijf themagebieden met zo'n twintig attracties waarbij de Nederlandse geschiedenis en cultuur centraal staan. De themawerelden heten HistoryWorld, WinterWorld, WaterWorld, FlowerWorld en Show&FunCity. Bezoekers moeten per attractie betalen. Dat model zou gunstig zijn voor investeerders, die zo hun eigen attractie kunnen realiseren en uitbaten.

Het is de bedoeling dat in 2020 alle benodigde vergunningen binnen zijn, zodat de bouw in 2021 kan beginnen.ZIE OOK: Bedenker van nieuw pretpark Almere houdt rekening met flop

Reacties