Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

'Gigantisch nieuw attractiepark HollandWorld in 2023 open'

04-10-2018, 12.36 uur

De opening van een gigantisch nieuw attractiepark in Noord-Holland kan in 2023 plaatsvinden. Dat verwachten de initiatiefnemers van HollandWorld, een themapark dat naast luchthaven Schiphol moet komen te liggen. Er wordt op termijn gerekend op maar liefst vier miljoen bezoekers per jaar.

Daarmee zou HollandWorld het op één na best bezochte pretpark van de Benelux worden, na de Efteling. Het nieuwe park moet ervoor zorgen dat toeristen Amsterdam links laten liggen. De plannen zijn al enkele jaren oud, maar nu wordt er voor het eerst een openingsdatum genoemd.

Er komen vijf themagebieden met zo'n twintig attracties waarbij de Nederlandse geschiedenis en cultuur centraal staan. De themawerelden heten HistoryWorld, WinterWorld, WaterWorld, FlowerWorld en Show&FunCity. Bezoekers moeten per attractie betalen. Dat model zou gunstig zijn voor investeerders, die zo hun eigen attractie kunnen realiseren en uitbaten.

Het is de bedoeling dat in 2020 alle benodigde vergunningen binnen zijn, zodat de bouw in 2021 kan beginnen.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be