Attractiepark Toverland

Directrice Toverland geeft toe: 'Onze naam zit ons in de weg'

06-10-2018, 19:17 uur | Reacties

De naam van Toverland zorgt ervoor dat mensen een verkeerd beeld krijgen van het attractiepark. Dat geeft directrice Caroline Kortooms toe in een interview. Hoewel Toverland in de loop der jaren is uitgegroeid tot een volwaardig themapark met heftige achtbanen, zorgt de naam nog regelmatig voor een kinderlijke associatie.

"Blijkbaar wordt toveren gekoppeld aan iets kinderachtigs", zegt Kortooms in gesprek met BNR Nieuwsradio. Op de vraag of Toverland meer bezoekers zou trekken als de naam anders zou zijn, antwoordt ze bevestigend. "Zit het ons in de weg? Blijkbaar wel."


ZIE OOK: Wel of geen naamsverandering? 'Toverland klinkt zó oubollig'

Volgens de directrice wordt er intern nog steeds gesproken over een eventuele naamswijziging. "We hebben daar flinke discussies over. De vraag is: zijn we in staat om het beeld dat mensen van ons hebben mee te laten bewegen met wie wij werkelijk zijn? Ik vraag me dat ook af. We zoeken naar de antwoorden."

Negatief
Zelf vindt Kortooms toveren helemaal niet kinderachtig. "Er is niets mooiers dan toveren, magie en mooie dingen doen. Ik blijf daarvoor staan." Bovendien is kinderlijk niet per se negatief, aldus de directrice.

"We kijken met honderden miljoenen mensen naar Harry Potter en we lopen met honderden miljoenen collectief met Mickey Mouse-oortjes op door Disney-parken. En dan mag iets niet kinderachtig zijn? Terwijl we er allemaal naar snakken. Daarom gaan we juist naar attractieparken."

Discussie
Een eventuele naamsverandering voor Toverland houdt de gemoederen al langer bezig. Zowel pretparkfans als marketingexperts zijn verdeeld over de kwestie, bleek afgelopen zomer. Kortooms: "Wij vinden die discussie wel leuk, want het wil zeggen dat mensen beginnen te ervaren dat er iets gebeurt in het park."

ZIE OOK: Wel of geen naamsverandering? 'Toverland klinkt zó oubollig'

Reacties