Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park herbouwt Piraten in Batavia: eerste ontwerp

27-09-2018, 21.16 uur

Europa-Park is druk bezig met de heropbouw van de afgebrande attractie Piraten in Batavia. De iconische darkride, die in mei werd verwoest door een grote brand, keert in 2020 terug in een nieuw jasje. Nu publiceert het Duitse pretpark voor het eerst een ontwerp van het vernieuwde exterieur.

Op de gevel prijkt het logo van de Adventure Club of Europe, een fictieve club van ontdekkingsreizigers. De club kwam eerder al voor in het achtergrondverhaal van de vliegsimulator Voletarium, geopend in 2017.

"De originele baan uit 1987 wordt in ere hersteld", laat Europa-Park weten in tijdschrift EPnews. Op dit moment bestuderen ontwerpers daarvoor talloze foto's van de oude situatie. Ook de oude tekeningen van architect Ulrich Damrau worden geraadpleegd. "Maar de oude figuren zullen niet één op één nagebouwd worden. We kiezen voor moderne technieken, voor soepelere bewegingen."

Directeur Michael Mack onthulde deze week op een persconferentie dat er ook gebruik gemaakt gaat worden van "media-content", zoals projecties of schermen. Hij vertelde verder dat één belangrijke scène uit de originele attractie straks zal ontbreken. Bezoekers varen niet meer door een brandende stad heen. "Dat zou ongepast zijn."

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be