Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Babbelboom gaat met Efteling-bezoekers praten

24-09-2018, 12:58 uur | Reacties

Efteling-bezoekers moeten niet raar opkijken als ze binnenkort worden aangesproken door een boom. In het Sprookjesbos duikt komend najaar een pratende boom op: de Babbelboom. Hij verschijnt tussen het sprookje van Het Meisje met de Zwavelstokjes en De Nieuwe Kleren van de Keizer.

"We hadden even verderop natuurlijk al onze bekende Sprookjesboom, die aan onze gasten vraagt welk sprookjesverhaal ze willen horen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "De Babbelboom is weer iets innovatiever. Hij kan gasten direct persoonlijk aanspreken."

ZIE OOK: Efteling presenteert 'magische' verrekijker met speciale effecten

Bijzonder is dat de boom een aantal dingen weet over passerende bezoekers. "De Babbelboom heeft namelijk contact met de Efteling-app", aldus de voorlichter. Vanwege de privacywetgeving moeten bezoekers eerst via de app toestemming geven om die informatie te delen.

De boom krijgt de naam Kniesoor. "Kniesoor kan soms ook best een beetje mopperig zijn, maar hij bedoelt het altijd goed", laat de Efteling weten. "Bovendien let hij op de allerkleinste details. Een nieuwe haardos? Of een vlekje op je jas? Kniesoor ziet het." Het figuur werd ontworpen door Robert-Jaap Jansen, de ontwerper van onder meer Pinokkio.

ZIE OOK: Efteling kondigt nieuw sprookje aan: De Zes Zwanen

Reacties
Bijdrage