Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Nieuwe Babbelboom gaat met Efteling-bezoekers praten

24-09-2018, 12.58 uur

Efteling-bezoekers moeten niet raar opkijken als ze binnenkort worden aangesproken door een boom. In het Sprookjesbos duikt komend najaar een pratende boom op: de Babbelboom. Hij verschijnt tussen het sprookje van Het Meisje met de Zwavelstokjes en De Nieuwe Kleren van de Keizer.

"We hadden even verderop natuurlijk al onze bekende Sprookjesboom, die aan onze gasten vraagt welk sprookjesverhaal ze willen horen", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "De Babbelboom is weer iets innovatiever. Hij kan gasten direct persoonlijk aanspreken."

Bijzonder is dat de boom een aantal dingen weet over passerende bezoekers. "De Babbelboom heeft namelijk contact met de Efteling-app", aldus de voorlichter. Vanwege de privacywetgeving moeten bezoekers eerst via de app toestemming geven om die informatie te delen.

De boom krijgt de naam Kniesoor. "Kniesoor kan soms ook best een beetje mopperig zijn, maar hij bedoelt het altijd goed", laat de Efteling weten. "Bovendien let hij op de allerkleinste details. Een nieuwe haardos? Of een vlekje op je jas? Kniesoor ziet het." Het figuur werd ontworpen door Robert-Jaap Jansen, de ontwerper van onder meer Pinokkio.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be