Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling kondigt nieuw sprookje aan: De Zes Zwanen

21-09-2018, 08.57 uur

De Efteling voegt een nieuw sprookje toe aan het beroemde Sprookjesbos. Dat heeft het attractiepark zojuist bekendgemaakt. Het sprookje van De Zes Zwanen, geschreven door de gebroeders Grimm, krijgt een plaats tussen de grot van Sneeuwwitje en het huis van Assepoester. In het najaar van 2019 vindt de opening plaats.

Bijzonder is dat het klassieke sprookjestafereel wordt gecombineerd met een mini-attractie: een klein vaartochtje voor de jongste bezoekers. "Dat gebeurde nog niet eerder", laat de Efteling weten. Eind oktober beginnen de werkzaamheden. De bouw kost bijna 2,5 miljoen euro.

Het verhaal van De Zes Zwanen gaat over zes koningszonen die door hun jaloerse stiefmoeder veranderd worden in zwanen. Hun kleine zusje Elisa moet een onmogelijke opdracht uitvoeren om die betovering te verbreken en haar broers terug te krijgen: ze moet zes hemden van asters voor hen naaien en ze mag zes jaar niet spreken of lachen.

Looproute
Het Sprookjesbos wordt uitgebreid richting de parkeerplaats. "We maken wat ruimte bij de tuin van Assepoester", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Daarbij gaan we ook proberen om de looproute te verbeteren. Nu komen veel gasten alleen bij Assepoester als ze weten waar ze moeten zijn."

De Efteling koos bewust voor een relatief onbekend verhaal. "We vinden het als hoeder van het sprookje juist ook belangrijk om deze verhalen bekend te maken bij het grote publiek. Het is een prachtig sprookje met een mooie moraal."

Symbolica
De bouw neemt ongeveer een jaar in beslag. Er moet onder meer een vijver aangelegd worden. Vandaag publiceerde de Efteling alvast één ontwerp, gemaakt door Sander de Bruijn. Hij was eerder verantwoordelijk voor het decor van paardenshow Raveleijn en achtbaan Baron 1898. Ook was hij de hoofdontwerper van de nieuwste attractie Symbolica.

Met de komst van De Zes Zwanen telt het Sprookjesbos in Kaatsheuvel - geopend in 1952 - in totaal dertig sprookjes. De laatste grote verandering was de komst van Pinokkio in 2016.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be