Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Nieuwe politieke partij wil 'Plopsa-monster' stoppen

19-09-2018, 15.54 uur

Een nieuwe politieke partij in België heeft de oorlog verklaard aan Plopsaland De Panne. De lokale partij Gemeend Verzet in de gemeente Adinkerke wil naar eigen zeggen "het Plopsa-monster tot bedaren brengen". Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof reageert verbaasd op de plannen.

De partij eist dat het pretpark voortaan 3 procent van de totale omzet afdraagt aan de gemeente. "De deal met Plopsaland moet helemaal herbekeken worden nu het verder uitbreidt met een hotel, camping en vakantiehuisjes", vertelt partijleider Raymond Opstaele aan regionale media.

Plopsa-directeur Van den Kerkhof zegt verbaasd te zijn dat de politicus nooit contact heeft opgenomen met het park. "Door deze zeer eenzijdige boodschap worden we monddood gemaakt", laat hij aan Looopings weten. "Plopsaland investeert gigantisch, zorgt voor enorm veel werkgelegenheid en brengt ontzettend veel toeristen naar de regio, waar veel andere ondernemingen van profiteren."

Bovendien betaalt het bedrijf al een hoop belasting, aldus Van den Kerkhof. "Op dit moment dragen we jaarlijks 300.000 euro rechtstreeks af aan de gemeente. Dat bedrag wordt nog hoger als ons hotel straks open is."

De directeur begrijpt dat buurtbewoners hinder kunnen ondervinden van het drukke verkeer rond het park. "Daar proberen we al tien jaar lang iets aan te doen, maar we zijn afhankelijk van de overheid. Plopsa kan zelf geen wegen aanleggen." Het is de bedoeling dat de verkeersproblemen rond 2021 zijn opgelost. "Er worden nu vorderingen gemaakt."

Meer Plopsaland De Panne
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be