Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Plopsaland De Panne

Nieuwe politieke partij wil 'Plopsa-monster' stoppen

19-09-2018, 15:54 uur | Reacties

Een nieuwe politieke partij in Belgiƫ heeft de oorlog verklaard aan Plopsaland De Panne. De lokale partij Gemeend Verzet in de gemeente Adinkerke wil naar eigen zeggen "het Plopsa-monster tot bedaren brengen". Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof reageert verbaasd op de plannen.

De partij eist dat het pretpark voortaan 3 procent van de totale omzet afdraagt aan de gemeente. "De deal met Plopsaland moet helemaal herbekeken worden nu het verder uitbreidt met een hotel, camping en vakantiehuisjes", vertelt partijleider Raymond Opstaele aan regionale media.


ZIE OOK: Details van nieuw hotel Plopsaland De Panne onthuld

Plopsa-directeur Van den Kerkhof zegt verbaasd te zijn dat de politicus nooit contact heeft opgenomen met het park. "Door deze zeer eenzijdige boodschap worden we monddood gemaakt", laat hij aan Looopings weten. "Plopsaland investeert gigantisch, zorgt voor enorm veel werkgelegenheid en brengt ontzettend veel toeristen naar de regio, waar veel andere ondernemingen van profiteren."

Bovendien betaalt het bedrijf al een hoop belasting, aldus Van den Kerkhof. "Op dit moment dragen we jaarlijks 300.000 euro rechtstreeks af aan de gemeente. Dat bedrag wordt nog hoger als ons hotel straks open is."

De directeur begrijpt dat buurtbewoners hinder kunnen ondervinden van het drukke verkeer rond het park. "Daar proberen we al tien jaar lang iets aan te doen, maar we zijn afhankelijk van de overheid. Plopsa kan zelf geen wegen aanleggen." Het is de bedoeling dat de verkeersproblemen rond 2021 zijn opgelost. "Er worden nu vorderingen gemaakt."

ZIE OOK: Plopsaland steekt tientallen miljoenen euro's in nieuw vakantiepark met bungalows

Reacties