Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Walibi Holland

Eerste onderdelen van nieuwe achtbaan Walibi Holland gearriveerd

22-09-2018, 15:33 uur | ReactiesFoto: Douwe Boerma

In Walibi Holland zijn de eerste onderdelen van een nieuwe achtbaan opgedoken. Op het parkeerterrein van vakantiepark Walibi Village arriveerden verschillende pakketten van de Amerikaanse attractiebouwer Rocky Mountain Construction (RMC), de fabrikant van de nieuwe rollercoaster.

Dat is te zien op foto's die Looopings kreeg toegestuurd. Walibi gaat de houten achtbaan Robin Hood komende winter vervangen door een achtbaan met houten ondersteuningen en een stalen rail. De nieuwe coaster wordt hoger en sneller, met verschillende spectaculaire elementen.

ZIE OOK: Walibi Holland onthult kleur van nieuwe achtbaan

Op de pakketten staan verschillende nummers en afkortingen. Ook valt er ergens 'bolts' (bouten) en 'bottom saddles' te lezen. Wie goed oplet, ziet bovendien de term 'Wildfire' staan. Dat is de naam van een RMC-achtbaan in Zweden, geopend in 2016.

Hoewel Robin Hood nog tot en met eind oktober open is, zijn de eerste voorbereidende werkzaamheden in het gebied al begonnen. Medewerkers van RMC verblijven de komende maanden in Walibi's vakantiepark. In juli 2019 moet de nieuwe achtbaan af zijn.ZIE OOK: Treinen van houten achtbaan Walibi krijgen tweede leven

Reacties
Bijdrage