Europa-Park

Prijs van virtualreality-achtbaan in Europa-Park bekend

18-09-2018, 18:15 uur | Reacties

Europa-Park heeft bekendgemaakt hoeveel een ritje in een nieuw virtualreality-achtbaan kost. Bezoekers moeten 4 euro per persoon bijbetalen als ze gebruik willen maken van de overdekte rollercoaster Eurosat Coastiality. Ze krijgen dan een virtualreality-bril op waarmee ze zich wanen in een andere wereld.

De virtualreality-attractie staat in het teken van de sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017. Achtbaan Eurosat stamt uit 1989. De afgelopen maanden is nagenoeg de volledige constructie afgebroken en weer opnieuw opgebouwd, met nieuwe onderdelen. Er kwamen ook nieuwe treinen.


ZIE OOK: Europa-Park krijgt attractie rond geflopte sciencefictionfilm

Voor de virtualreality-variant van Eurosat werd een apart station gebouwd. Bijzonder is dat bezoekers ook een stuk wandelend afleggen, terwijl ze hun virtualreality-headset al op hebben. Op die manier combineert Europa-Park een interactieve walkthrough-attractie met een achtbaanritje.

Eurosat Coastiality is twee keer zo duur als Alpenexpress Coastiality, de eerste virtualreality-achtbaan in het Duitse pretpark. Die kost 2 euro bovenop de toegangsprijs. In veel andere Europese parken, waaronder Bobbejaanland, zitten virtualreality-achtbanen bij de entreeprijs inbegrepen.

Het is ook mogelijk om Eurosat te berijden zonder virtualreality-brillen. Passagiers wanen zich dan in de Franse hoofdstad Parijs. Afgelopen week vond de officiële opening van de vernieuwde achtbaan plaats. Het parkmanagement is nog niet tevreden over het eindresultaat.

ZIE OOK: Nieuwe virtualreality-achtbaan Europa-Park krijgt virtueel loopgedeelte

Reacties