Chessington World of Adventures Resort

Kinderboek als thema voor nieuwe attractie in Engels pretpark

17-10-2018, 14.50 uur | Reacties

Een pretpark in Engeland krijgt een attractie gebaseerd op een populair kinderboek. In Chessington World of Adventures kunnen bezoekers vanaf volgend jaar de wereld van Room on the Broom ontdekken, in Nederland bekend als 'Stap maar op mijn bezemsteel'.

Dat heeft Chessington World of Adventures vandaag bekendgemaakt. De bestaande walkthrough-attractie Hocus Pocus Hall wordt omgebouwd. "Breng een bezoek aan een betoverde bibliotheek en wandel door de pagina's van het boek geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd door Axel Scheffler", staat in een beschrijving.


ZIE OOK: Buitenkansje of publiciteitsstunt? 'Pretpark zet attractie te koop'

Het verhaal gaat over een klunzige heks die haar hoed, strikje en toverstaf verliest. Dieren in de buurt helpen haar om de spullen terug te vinden. In de attractie Room on the Broom - A Magical Journey komen scènes uit het boek tot leven.

Het is niet voor het eerst dat het pretpark een kinderboek gebruikt als thema voor een attractie. In 2017 opende Gruffalo River Ride Adventure, gebaseerd op het boek The Gruffalo. Dat verhaal werd ook geïllustreerd door Axel Scheffler.

ZIE OOK: Pretpark bouwt waterattractie rond beroemd kinderboek

Reacties