Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Chessington World of Adventures Resort

Kinderboek als thema voor nieuwe attractie in Engels pretpark

17-10-2018, 14.50 uur

Een pretpark in Engeland krijgt een attractie gebaseerd op een populair kinderboek. In Chessington World of Adventures kunnen bezoekers vanaf volgend jaar de wereld van Room on the Broom ontdekken, in Nederland bekend als 'Stap maar op mijn bezemsteel'.

Dat heeft Chessington World of Adventures vandaag bekendgemaakt. De bestaande walkthrough-attractie Hocus Pocus Hall wordt omgebouwd. "Breng een bezoek aan een betoverde bibliotheek en wandel door de pagina's van het boek geschreven door Julia Donaldson en geïllustreerd door Axel Scheffler", staat in een beschrijving.

Het verhaal gaat over een klunzige heks die haar hoed, strikje en toverstaf verliest. Dieren in de buurt helpen haar om de spullen terug te vinden. In de attractie Room on the Broom - A Magical Journey komen scènes uit het boek tot leven.

Het is niet voor het eerst dat het pretpark een kinderboek gebruikt als thema voor een attractie. In 2017 opende Gruffalo River Ride Adventure, gebaseerd op het boek The Gruffalo. Dat verhaal werd ook geïllustreerd door Axel Scheffler.

Meer Chessington World of Adventures Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be