Speelpark Oud Valkeveen

Ruzie tussen pretpark en gemeente kost honderdduizenden euro's

17-09-2018, 17:11 uur | Reacties

Een felle ruzie tussen een Noord-Hollands pretpark en de gemeente heeft tot nu toe bijna een half miljoen euro aan belastinggeld gekost. De eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen ligt al geruime tijd overhoop met de gemeente Gooise Meren. Hij heeft plannen voor nieuwe attracties, maar de gemeente wil niet dat het kleinschalige speelpark uitgroeit tot een groot attractiepark.

Als wraakactie bestookt pretparkeigenaar Michael van de Kuit de gemeente nu met aanvragen, bezwaarschriften en verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Om alle procedures in goede banen te kunnen leiden, moet de gemeente extra mankracht inhuren.


ZIE OOK: Burgemeester niet meer welkom in Noord-Hollands pretpark

Bovendien is er ruzie over het onderhouden van een bosgebied dat Van de Kuit exploiteert. De ondernemer weigert daar schoon te maken, omdat de gemeente dwarsligt over de bouw van een restaurant en een skatebaan in het bos. Daarom draait de gemeente nu op voor de schoonmaakkosten.

Volgens het gemeentebestuur kostten alle extra inspanningen bij elkaar tot nu toe al 450.527,72 euro. Dat komt neer op 7,85 euro per inwoner.

Ondertussen wordt gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het attractiepark, waarvoor verschillende verkeersonderzoeken moeten plaatsvinden. Pretparkbaas Van de Kuit heeft al aangegeven daar niet aan mee te willen werken.

Eerder besloot Van de Kuit al dat burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren voortaan niet welkom zijn in het park. Voor de ingang is een bord neergezet met karikaturen van de politici en de kreet "Unwanted".

Bovendien plaatste Speelpark Oud Valkeveen eerder dit jaar een aankondigingsbord voor een nieuwe achtbaan. Dat lijkt ietwat voorbarig: er is nog geen bouwvergunning binnen.

ZIE OOK: Noord-Hollands pretpark kondigt nieuwe achtbaan aan

Reacties