Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Amerikaanse pretparkfan lyrisch over personeel Europa-Park: 'Zo bizar snel'

17-09-2018, 23.53 uur

Een bekende Amerikaanse pretparkfan is idolaat van het Duitse attractiepark Europa-Park. Maar het waren niet de attracties zelf die de meeste indruk maakten, maar de inspanningen van het personeel.

Taylor Bybee van YouTube-kanaal Coaster Studios besloot de capaciteit van het pretpark onder de loep te nemen. Hij timede bij verschillende attracties hoe lang het duurt om bezoekers uit en in te laten stappen.

Bij rollercoaster Silver Star nam dat proces 49 seconden in beslag. Een bootje van Atlantica SuperSplash was binnen 36 seconden klaar voor vertrek. Medewerkers van lanceerachtbaan Blue Fire kregen het voor elkaar om een trein binnen 32 seconden uit en in te laden, te controleren en weg te sturen.

En het kan nóg sneller: werknemers van de Schweizer Bobbahn hadden slechts 24 seconden nodig. Bij hangende achtbaan Arthur zaten alle passagiers al na 22 seconden op hun plek.

Videomaker Bybee kon zijn ogen niet geloven. "Dit park is operationeel gezien waarschijnlijk de nummer één op de wereld", vertelde hij na afloop. "Ze zijn zo bizar snel met alles." Zelfs een virtualreality-achtbaan - in andere parken berucht om lange wachttijden - was binnen 75 seconden klaar voor een ritje. "Dat laat zien hoe ongelofelijk consistent ze zijn. Ze doen het fantastisch, ik ben weggeblazen. Fenomenaal."

Europa-Park-directeur Michael Mack is trots op het compliment. "Fijn dat erkend wordt dat we ons uiterste best doen!", schrijft hij op Twitter.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be