Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Extra scène bij nieuwe achtbaan Toverland niet op tijd af

22-09-2018, 17.55 uur

Het gaat nog even duren voordat de nieuwe achtbaan van Toverland helemaal af is. Bij wing coaster Fenix ontbreekt aan het begin van de rit nog een extra scène met decoraties en speciale effecten. Het Limburgse attractiepark had aangekondigd dat het tafereel waarschijnlijk in augustus af zou zijn, maar dat is niet gelukt.

Bezoekers moeten nog wat langer geduld hebben, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. "We gaan de darkridescène van Fenix komende winter toevoegen", zegt ze. "De afgelopen maanden zijn we heel druk geweest om in onze twee nieuwe themawerelden Port Laguna en Avalon de puntjes op de i te zetten. Voor de scène bij Fenix willen we echt de tijd nemen. Dat komt de kwaliteit ten goede."

Fenix is nog geopend tot en met zondag 4 november. Daarna blijven de wing coaster en het bijbehorende themagebied Avalon dicht tot het voorjaar van 2019. 's Winters is slechts een deel van Toverland toegankelijk.

Het park maakt in een later stadium bekend hoe de nieuwe scène er precies uit komt te zien. Eerder zei de voorlichtster al: "Het achtergrondverhaal van Fenix, dat in de wachtrij wordt uitgebeeld, krijgt op die plek een vervolg."

Fenix opende op 7 juli. De veertig meter hoge achtbaan haalt een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Passagiers zitten in karretjes die naast de baan hangen. Ze gaan drie keer over de kop.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be