Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park opent achtbaan Eurosat - CanCan Coaster

12-09-2018, 18.23 uur

Europa-Park heeft de vernieuwde achtbaan Eurosat - CanCan Coaster vandaag officieel gepresenteerd aan het publiek. Tijdens een ritje in de overdekte rollercoaster maken passagiers een nachtelijke vlucht over Parijs. Daarbij passeren ze verschillende iconen uit de Franse hoofdstad, waaronder een replica van de Eiffeltoren en de beroemde nachtclub Moulin Rouge.

De oude achtbaan Eurosat - geopend in 1989 - werd de afgelopen maanden voor 30 miljoen euro omgebouwd tot een moderne rollercoaster met nieuwe decors, speciale effecten, andere treinen en een speciaal voor de attractie gecomponeerde soundtrack. Het baanverloop bleef nagenoeg gelijk, inclusief een beeldbepalende spiraallift.

De wachtrij en het station zijn uitvoerig gedecoreerd in Franse sferen. Tijdens de rit wordt veel gebruikgemaakt van blacklight-effecten. De renovatie was een race tegen de klok. "We waren vannacht om 05.00 uur nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten", vertelde directeur Michael Mack tijdens een persconferentie.

Vanaf morgen mogen reguliere bezoekers de achtbaan uitproberen. Er bestaat ook een virtualreality-variant met de naam Eurosat Coastiality, gebaseerd op de sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets.

Eerder kreeg de naastgelegen dino-darkride Universum der Energie al een grote opknapbeurt. Die attractie heet tegenwoordig Madame Freudenreich Curiosités. De heropening vond afgelopen maand plaats.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be