Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe naam voor themagebied in Walibi Holland

31-08-2018, 16.40 uur

Een themagebied in Walibi Holland krijgt komende winter een make-over. Daar hoort ook een nieuwe naam bij. Het gedeelte Sherwood Forest - met de attracties Robin Hood, Excalibur en Merlin's Magic Castle - heet vanaf 2019 Wilderness. Dat bevestigt een woordvoerder van Walibi aan Looopings.

In de winter wordt de oude houten achtbaan Robin Hood omgebouwd tot een spectaculaire rollercoaster met houten ondersteuningen en een stalen rail. De nieuwe baan wordt een stuk hoger en sneller. Bovendien gaan passagiers straks over de kop.

Ter gelegenheid van die ingrijpende verbouwing wordt ook de omgeving opgeknapt. Tot nu toe had Sherwood Forest een middeleeuws thema. De nieuwe naam Wilderness doet denken aan een mysterieus woud. Of de attracties Excalibur en Merlin's Magic Castle ook worden vernieuwd, is nog niet duidelijk.

Walibi Holland wil de komende jaren alle themagebieden in het park een metamorfose geven, onder de noemer 'Festivalization'. Dit jaar werd de Main Street al vernieuwd.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be