Koninklijke Burgers' Zoo

Meer dan vijftig dinosaurussen in Burgers' Zoo

27-08-2018, 19:00 uur | Reacties

Tientallen dinosaurussen veroveren Burgers' Zoo. In de herfstvakantie staat de Arnhemse dierentuin in het teken van Dino's in the Zoo, met meer dan vijftig reusachtige dino-animatronics. De oerreptielen bewegen en maken geluid.

Het evenement duurt van zaterdag 29 september tot en met zondag 28 oktober. "De dino's doemen overal op, verspreid over het hele dierenpark", vertelt een woordvoerder. Het grootste exemplaar is een Brachiosaurus van twaalf meter lang. Ook de bekende Tyrannosaurus rex ontbreekt niet.


ZIE OOK: Foto's: dinosaurussen in grootste dierentuin van de Benelux

Dino's in the Zoo is inbegrepen bij de entreeprijs. Het evenement werd drie jaar geleden ook al eens georganiseerd. De afgelopen twee jaar stond Burgers' Zoo in het najaar in het teken van de Mexicaans feestdag Día de los Muertos.

Dino's zijn de laatste tijd opvallend populair. DierenPark Amersfoort heeft een permanent dinobos met statische beelden. Ook in Groningen en Zwolle bevinden zich dinoparken. Afgelopen voorjaar doken eveneens dino's op in de Belgische dierentuin Pairi Daiza. Tot en met 2 september is er een dino-expositie te vinden in de Jaarbeurs in Utrecht.

ZIE OOK: Grootste reizende dino-expositie van Europa komt naar Utrecht

Reacties