Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Plopsaland gaat terug in de tijd: Meli-Park keert terug

24-08-2018, 11.45 uur

Plopsaland gaat voor één keer terug naar de vorige eeuw. In september staat het Vlaamse pretpark vier dagen lang in het teken van Meli-Park, de voorganger van Plopsaland. Meli-Park was open van 1935 tot en met 1999. Daarna werd de trekpleister omgebouwd tot Plopsaland De Panne.

Veel pretparkfans bewaren nog warme herinneringen aan het Meli-tijdperk. Daar speelt Plopsaland nu op in. "Na achttien jaar vinden we het hoog tijd om de nostalgische gevoelens terug te brengen", vertelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof. "We willen liefhebbers onderdompelen in de sfeer van weleer."

Meli-Park stond in het teken van bijen. Sommige attracties uit het oude park zijn vandaag de dag nog steeds operationeel, zoals De Keverbaan uit 1976 (tegenwoordig Viktor's Race), De Piratenboot uit 1978 en De Splash uit 1989 (tegenwoordig De Boomstammetjes). De iconische bijendarkride Apirama uit 1979 draait sinds 2000 om Kabouter Plop, onder de noemer Het Bos van Plop.

Tijdens de Meli-Park Revival Weekends op 1, 2, 8 en 9 september schalt er weer Meli-muziek door de speakers van Plopsaland. Daarnaast worden er authentieke attributen tentoongesteld en laat de originele Meli-mascotte zich zien. In het park komt een tijdelijke Meli-winkel. Bezoekers kunnen zich vergapen aan fotoborden met terugblikken naar vroeger. Als klap op de vuurpijl keert de oude Papegaaienshow eenmalig terug.

Meli-Park was eigendom van de familie Florizoone. Robert Florizoone - zoon van wijlen oprichter Alberic Florizoone - is blij met het eerbetoon. "Super dat een stukje Meli-Park opnieuw tot leven wordt gewekt", laat hij weten.

In 1999 werd het park verkocht aan Studio 100. Het mediabedrijf bedacht vervolgens de naam Plopsaland, een samentrekking van Plop en Samson. Inmiddels zijn er zes Plopsa-themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen.





Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be