Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Ongeluk met monorail Europa-Park: treinen botsen op elkaar

18-08-2018, 12.13 uur

In Europa-Park zijn zaterdagochtend twee monorailtreinen op elkaar gebotst. Rond 09.30 uur kwamen twee voertuigen van de EP-Express met elkaar in botsing voor het themahotel El Andaluz. Twee personen raakten lichtgewond, meldt de politie.

De schade is aanzienlijk, blijkt uit beelden op social media. Volgens ooggetuigen botste een trein met passagiers bovenop een lege trein. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Een woordvoerder van het Duitse pretpark meldt dat het incident plaatsvond tijdens het rangeren van een trein. "Alle inzittenden waren in staat om de trein zelfstandig te verlaten via het station", staat in een verklaring. Inmiddels is de attractie weer operationeel.

De EP-Express, geopend in 1995, is één van de twee monorails in Europa-Park. De baan bevindt zich op zes meter hoogte. Een ritje duurt ongeveer dertien minuten. Er zijn stations in de themagebieden Spanje, Griekenland, Duitsland en bij de hotels van Europa-Park. De treinen stammen uit 1988.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be