Efteling

Gemeente eist extra maatregelen tegen extreme drukte Efteling

16-08-2018, 11:58 uur | Reacties

De gemeente Loon op Zand is absoluut niet te spreken over verkeersproblemen die afgelopen weekend ontstonden bij de Efteling. Door extreme drukte liepen de wegen rond het attractiepark zaterdagavond vast. Een ambulance die met spoed een patiënt vervoerde, kwam daardoor stil te staan.

Dat is absoluut onaanvaardbaar, vindt wethouder Gerard Bruijniks. Hij is in gesprek gegaan met de Efteling. "We hebben elkaar fors in de ogen gekeken om herhaling te voorkomen", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.


ZIE OOK: Gekkenhuis in de Efteling: attractiepark kan gigantische drukte niet aan

De komende weken gaan Efteling-medewerkers en verkeersregelaars beter samenwerken om de verkeerschaos zo veel mogelijk te beperken. Ook komen er duidelijkere borden. Verder heeft de Efteling beloofd om via social media actuele informatie te geven over de drukte. Men gaat bezoekers aanraden om met het openbaar vervoer te komen.

Zaterdag was het extreem druk in de Efteling, met zo'n 39.000 bezoekers. Omdat alle reguliere parkeerplaatsen vol waren, moesten veel bezoekers hun auto parkeren op een weiland in de buurt.

Eigenlijk had de toegangsweg richting het park eerder dit jaar al aangepast moeten worden. Het was de bedoeling om deze zomer speciale wisselstroken in gebruik te nemen, zodat er voor Efteling-verkeer altijd drie in plaats van twee rijbanen beschikbaar zijn. Dat zou moeten zorgen voor minder files. De bijbehorende matrixborden waren echter niet op tijd af.

ZIE OOK: Deze maatregel moet files bij de Efteling voorkomen

Reacties