Attractiepark Toverland

Toverland breekt record: 'Zo druk is het hier nog nooit geweest'

15-08-2018, 19:40 uur | Reacties

Toverland heeft een record verbroken. Nog nooit was het zó druk in het attractiepark. Het Noord-Limburgse park, dat onlangs twee nieuwe themagebieden opende, verwelkomde vandaag zo'n 14.000 bezoekers.

"Zo druk is het hier nog nooit geweest", bevestigt een voorlichtster van Toverland aan Looopings. "Ons vorige record van ongeveer 11.000 gasten is gesneuveld." Alle medewerkers werden getrakteerd op een zakje chips om hen te bedanken voor hun inzet.


ZIE OOK: Bezoekersaantallen Toverland trekken aan: ruim zeven kilometer file

De uitzonderlijke drukte zorgt vandaag voor lange rijen bij de attracties en horeca. Op veel plekken moeten bezoekers ruim een uur wachten voor ze een ritje kunnen maken. De exacte wachttijden worden door Toverland niet gecommuniceerd. Er hangen geen digitale borden bij de attracties - behalve bij de bobsleebaan - en er bestaat geen app met actuele informatie over de wachttijden.

Toverland blijft vanavond tot 23.00 uur geopend. De drukke dag wordt afgesloten met een vuurwerkshow. Ook op zaterdag 18 en woensdag 22 augustus is het park tot 23.00 uur open. De rest van de maand sluit Toverland om 18.00 of 19.00 uur.

De afgelopen weken kampte Toverland met tegenvallende bezoekersaantallen. Op sommige dagen leek het park haast leeg. "De hitte heeft ervoor gezorgd dat veel mensen hun bezoek hebben uitgesteld", denkt de woordvoerster. "Dit soort dagen met gezellige drukte maken die lastige periode weer ruimschoots goed."

ZIE OOK: Tegenvallende bezoekersaantallen na opening nieuwe achtbaan Toverland: 'We hadden op meer gehoopt'

Reacties