Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Nieuwe virtualreality-achtbaan Europa-Park krijgt virtueel loopgedeelte

13-08-2018, 11.04 uur

De nieuwe virtualreality-achtbaan van Europa-Park wordt anders dan andere virtualreality-achtbanen. Normaal gesproken zetten passagiers hun virtualreality-bril pas op in het station. Het Duitse attractiepark laat bezoekers eerst mét bril door een virtuele omgeving lopen.

Daarna stappen ze in een trein terwijl ze de bril nog op hebben. Ze kunnen de karretjes zien staan in de virtuele wereld. Ook andere bezoekers en medewerkers zijn zichtbaar. Het principe wordt 'roam & ride' genoemd. "Het is een vloeiende combinatie van rondlopen door virtual reality en een intense thrillride", staat in een persbericht.

De nieuwe attractie heet Eurosat Coastiality, gebaseerd op de klassieke overdekte achtbaan Eurosat uit 1989. Afgelopen winter werd de baan helemaal afgebroken en opnieuw opgebouwd. De virtualreality-film die bezoekers te zien krijgen, draait om sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets uit 2017.

Europa-Park ontwikkelde de techniek samen met de firma's VR Coaster, Holodeck VR en zusterbedrijf MackMedia. "Ons systeem zorgt er niet alleen voor dat gasten ondergedompeld worden in een spannende virtuele wereld", zegt Thomas Wagner van VR Coaster. "Het maakt het instapproces bij de achtbaan ook een stuk makkelijker en efficiënter."

Naar verwachting gaat de beleving in september open. Wie niet van virtual reality houdt, kan ook kiezen voor een achtbaanritje zonder bril. In dat geval staat de attractie in het teken van de Parijse nachtclub Moulin Rouge, onder de noemer Eurosat - CanCan Coaster.Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be