Efteling

Volwassenen mogen geen kindermenu bestellen in de Efteling

28-07-2018, 12:59 uur | ReactiesFoto: @Falkenhage

Volwassen Efteling-bezoekers mogen geen kindermenu bestellen in een nieuw restaurant. Dat heeft het attractiepark laten weten in een verklaring. Bij restaurant De Vrolijke Noot is het voor volwassenen verboden om een kindermenu te kopen als ze geen kinderen bij zich hebben.

De Vrolijke Noot werd donderdag officieel geopend. Speciaal voor de kleintjes is er een 'kindersmulmenu' in het leven geroepen. Voor 4,95 euro krijgen ze een belegd broodje of een burger, een bakje komkommer of tomaat, een sapje, smoothie of limonade en een ijsje. Verder ontvangen ze een doeboekje met kleurpotloden en een cadeautje.


ZIE OOK: Efteling opent nieuw La Place-restaurant

Maar volwassenen die het kindermenu willen proeven, komen bedrogen uit. De Vrolijke Noot wordt geëxploiteerd door La Place, de restaurantformule van Jumbo Supermarkten. "Hierdoor hanteren we daar de La Place-huisregels en -prijsstelling", aldus een woordvoerder van de Efteling. "Bij La Place is het voor volwassenen niet mogelijk om een kindermenu te bestellen."

Op social media reageren veel Efteling-fans teleurgesteld. "Ik kies er toch zelf voor? Ik betaal toch net zo veel? Waarom mag ik niet zelf bepalen wat ik eet?", wil ene Femke weten. "Is vanaf morgen de Fristi ook alleen maar verkrijgbaar voor kinderen tot 11?", vraagt Stefan Schulte zich af. "Volgende keer een wildvreemd kind mee naar binnen sleuren."

De Efteling biedt excuses aan voor het ongemak. "We gaan het signaal uiteraard wel doorzetten, zodat we hierin wellicht één lijn kunnen trekken." In andere Efteling-restaurants mag iedereen een kindermenu kopen.

ZIE OOK: Efteling introduceert kindermenu met Symbolica-thema

Reacties