Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Volwassenen mogen geen kindermenu bestellen in de Efteling

28-07-2018, 12.59 uurBeeld: @Falkenhage

Volwassen Efteling-bezoekers mogen geen kindermenu bestellen in een nieuw restaurant. Dat heeft het attractiepark laten weten in een verklaring. Bij restaurant De Vrolijke Noot is het voor volwassenen verboden om een kindermenu te kopen als ze geen kinderen bij zich hebben.

De Vrolijke Noot werd donderdag officieel geopend. Speciaal voor de kleintjes is er een 'kindersmulmenu' in het leven geroepen. Voor 4,95 euro krijgen ze een belegd broodje of een burger, een bakje komkommer of tomaat, een sapje, smoothie of limonade en een ijsje. Verder ontvangen ze een doeboekje met kleurpotloden en een cadeautje.

Maar volwassenen die het kindermenu willen proeven, komen bedrogen uit. De Vrolijke Noot wordt geëxploiteerd door La Place, de restaurantformule van Jumbo Supermarkten. "Hierdoor hanteren we daar de La Place-huisregels en -prijsstelling", aldus een woordvoerder van de Efteling. "Bij La Place is het voor volwassenen niet mogelijk om een kindermenu te bestellen."

Op social media reageren veel Efteling-fans teleurgesteld. "Ik kies er toch zelf voor? Ik betaal toch net zo veel? Waarom mag ik niet zelf bepalen wat ik eet?", wil ene Femke weten. "Is vanaf morgen de Fristi ook alleen maar verkrijgbaar voor kinderen tot 11?", vraagt Stefan Schulte zich af. "Volgende keer een wildvreemd kind mee naar binnen sleuren."

De Efteling biedt excuses aan voor het ongemak. "We gaan het signaal uiteraard wel doorzetten, zodat we hierin wellicht één lijn kunnen trekken." In andere Efteling-restaurants mag iedereen een kindermenu kopen.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be