Efteling

Efteling sluit attracties wegens hitte

27-07-2018, 15:27 uur | ReactiesFoto: @Gianni_Beckers2

Vanwege het warme weer heeft de Efteling meerdere attracties gesloten. Schommelschip Halve Maen, bootjesmolen Polka Marina en rondvaart Gondoletta zijn momenteel buiten gebruik, meldt een woordvoerster aan Looopings.

"Bij deze attracties staan onze medewerkers in de felle zon, zonder beschutting", laat de voorlichtster weten. "Daarom hebben we besloten om ze op het heetste moment van de dag te sluiten." Als het iets koeler wordt, gaan de attracties weer open. De Efteling is open tot 23.00 uur.


ZIE OOK: Video: Efteling-medewerkers verrassen bezoekers met watergevecht

Om dezelfde reden zijn verschillende horecalocaties gesloten. Ook de Bob is dicht. Die staat al sinds begin juni stil vanwege een hardnekkig technisch probleem. Bij Baron 1898 wordt de laatste rij van de treinen vandaag leeg gehouden, om te voorkomen dat de achtbaan door de hitte te snel gaat.

Het is vandaag niet druk in de Efteling. De meeste wachttijden bedragen vijf à tien minuten. "Veel mensen gaan met dit weer liever naar het strand", weet de woordvoerster. Alleen bij wildwaterbaan Piraña staat een langere rij: daar moeten bezoekers nu twintig minuten geduld hebben.

ZIE OOK: Efteling houdt vertrouwen in kapotte Bob: 'Onderzoek loopt nog'

Reacties