Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Te weinig bezoekers: attracties Tilburgse kermis verplaatst

25-07-2018, 13.12 uur

Twee attracties op de Tilburgse kermis hebben een nieuwe plaats gekregen. Een rupsbaan en een zweefmolen staan sinds dinsdag op een andere locatie. De nostalgische attracties trokken tijdens de eerste dagen van de kermis nauwelijks bezoekers, omdat ze behoorlijk afgelegen lagen.

Het aantal klanten was op de oorspronkelijke plek - de Spoorzone bij het station - op twee handen te tellen. Om klagende exploitanten tegemoet te komen, kregen ze van de gemeente toestemming om hun attractie weer af te breken en opnieuw op te bouwen, maar dan dichterbij de rest van de kermis.

Inmiddels staan de twee klassieke attracties bij de kruising tussen de Burgemeester Brokxlaan, het NS-Plein en de Besterdring, waar ook verschillende marktkramen te vinden zijn.

Het komt haast nooit voor dat attracties nog tijdens de kermis verplaatst worden. Kermiswethouder Erik de Ridder noemt het "een topoplossing". "Op de braderie komt meer een kermisgevoel en de attracties krijgen extra klanten", vertelt hij aan Kermis FM.

De kermis in Tilburg is de grootste van de Benelux. Het tiendaagse evenement duurt nog tot en met zondag.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be