Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Kermis

Te weinig bezoekers: attracties Tilburgse kermis verplaatst

25-07-2018, 13:12 uur | Reacties

Twee attracties op de Tilburgse kermis hebben een nieuwe plaats gekregen. Een rupsbaan en een zweefmolen staan sinds dinsdag op een andere locatie. De nostalgische attracties trokken tijdens de eerste dagen van de kermis nauwelijks bezoekers, omdat ze behoorlijk afgelegen lagen.

Het aantal klanten was op de oorspronkelijke plek - de Spoorzone bij het station - op twee handen te tellen. Om klagende exploitanten tegemoet te komen, kregen ze van de gemeente toestemming om hun attractie weer af te breken en opnieuw op te bouwen, maar dan dichterbij de rest van de kermis.

ZIE OOK: Tilburgse kermis 2018 begonnen: dit zijn de belangrijkste attracties

Inmiddels staan de twee klassieke attracties bij de kruising tussen de Burgemeester Brokxlaan, het NS-Plein en de Besterdring, waar ook verschillende marktkramen te vinden zijn.

Het komt haast nooit voor dat attracties nog tijdens de kermis verplaatst worden. Kermiswethouder Erik de Ridder noemt het "een topoplossing". "Op de braderie komt meer een kermisgevoel en de attracties krijgen extra klanten", vertelt hij aan Kermis FM.

De kermis in Tilburg is de grootste van de Benelux. Het tiendaagse evenement duurt nog tot en met zondag.

ZIE OOK: Geen pony's op Tilburgse kermis vanwege hittegolf

Reacties
Bijdrage