Walibi Holland

Kartbaan Walibi Holland deze zomer niet meer open

10-07-2018, 15:48 uur | Reacties

De kartbaan van Walibi Holland gaat deze zomer niet meer open. Dat bevestigt een woordvoerder van het pretpark. In mei raakte een 13-jarig meisje zwaargewond bij een ernstig ongeluk met de betaalattractie. Sindsdien is de zogeheten Kart Fight gesloten voor onderzoek door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

"De NVWA heeft aangegeven dat het onderzoek nog minimaal twee maanden gaat duren", vertelt de Walibi-voorlichter aan Looopings. "De attractie zal in ieder geval dicht blijven zolang het onderzoek loopt. Meer kunnen we er op dit moment helaas niet over zeggen."


ZIE OOK: Kartbaan Walibi Holland blijft gesloten na ongeluk

De inspectiedienst onderzoekt ook of Walibi strafrechtelijk vervolgd moet worden. Daarover wordt overleg gevoerd met het Openbaar Ministerie. Bij de kartbaan was het dragen van helmen tot nu toe niet verplicht, tot grote verbazing van experts. Doordat het haar van het slachtoffer vast kwam te zitten in de kart, werd haar huid van haar schedel getrokken.

In het verleden werd de attractie gesponsord door Red Bull. Die samenwerking is inmiddels stopgezet. De borden zijn nog niet aangepast.

ZIE OOK: Verbazing over ontbreken van helmen bij kartbaan Walibi

Reacties