Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermiswereld 'onthutst en verbijsterd' door uitspraken wethouder

09-07-2018, 11.19 uur

De Nederlandse kermisbond Bovak reageert woedend op uitspraken van Joost Möller, de voormalige kermiswethouder van Tilburg. Möller beweert dat een brand bij een Duitse kermisattractie waarschijnlijk is aangestoken door een jaloerse Nederlandse exploitant. Dat is totale onzin, aldus de Bovak.

"De complete Nederlandse kermiswereld is onthutst en verbijsterd", laat Bovak-voorzitter Atze J. Lubach-Koers weten. "Erg triest dat een man van zijn kaliber en met een dergelijke politieke achtergrond het nodig vindt om de complete Nederlandse kermiswereld te betichten van mogelijke betrokkenheid bij deze laffe en desastreuze brandstichting."

Möller was vier jaar lang verantwoordelijk voor de Tilburgse kermis, van 2010 tot en met 2014. In die periode ging het slecht met de grootste kermis van de Benelux, zegt de Bovak-voorzitter. "Van een goede verstandhouding was na die jaren absoluut geen sprake meer. Exploitanten voelden zich de melkkoe van de gemeente. Möller trapt bijna vijf jaar na dato nog eens flink na."

De kermisbond laat het er niet bij zitten. "De Nederlandse kermisbranche is vernederd. Deze kwetsende uitlatingen neigen sterk naar smaad en laster. We laten juridisch onderzoeken of Möller gerechtelijk aangepakt kan worden. Het is te hopen dat deze man nooit meer kermiswethouder wordt."

Nederlandse kermisexploitanten leven juist mee met hun Duitse collega die zijn attractie in vlammen zag opgaan, staat in een verklaring van de Bovak-voorzitter. "Hoewel we ons machteloos voelen, wil ik namens de Bovak onze oprechte steun betuigen aan de familie Häsler. Het verlies van deze prachtige attractie is ook voor de Nederlandse kermisbranche een enorme catastrofe."

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be