Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Nieuwe Toverland-achtbaan Fenix weer open na vier uur durende storing

07-07-2018, 12.55 uur

Goed nieuws voor bezoekers van Toverland: wing coaster Fenix is geopend. Vanochtend bleef de nieuwste aanwinst van het Limburgse attractiepark urenlang dicht vanwege een hardnekkige technische storing. Omstreeks 14.00 uur konden achtbaanfans alsnog voor het eerst een ritje maken.

Een woordvoerster van Toverland sprak eerder de verwachting uit dat de spectaculaire achtbaan tot 15.00 uur gesloten zou blijven. De veertig meter hoge rollercoaster kampte met een softwareprobleem. "We zijn ontzettend blij dat onze gasten nu hun eerste vlucht in Fenix kunnen maken", laat de voorlichtster weten.

Bezoekers die 's ochtends uren in de rij stonden voor de achtbaan, hebben van medewerkers polsbandjes gekregen. Daarmee kunnen ze vanmiddag de rij overslaan.

Vandaag zijn de nieuwe themagebieden Port Laguna en Avalon voor het eerst toegankelijk voor publiek. In Avalon ligt naast Fenix ook de waterattractie Merlin's Quest. Ter compensatie blijven beide themawerelden een uur langer geopend dan gepland, namelijk tot 20.00 uur.

Fenix gaat drie keer over de kop met een topsnelheid van 95 kilometer per uur. Er rijden twee treinen voor elk 24 personen. De theoretische capaciteit bedraagt duizend personen per uur.







Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be